Lempeysharjoitus

Olen huomannut, että on usein todella vaikea keskittyä ja rauhoittua vaan olemaan. Mindfulness ja meditointi sinänsä kiinnostavat, mutta usein mieli käy ylikierroksilla ja on todella vaikea keskittyä ja ihan vaan olla läsnä. Usein minun on todella paljon helpompi rauhoittua toisen ihmisen ohjaamana kuin yksin. Kuitenkin yksi sellainen itsenäinen harjoite, jonka olen huomannut onnistuvan myös stressin keskellä on Metta-meditaatio (Loving kindness meditation). Itse törmäsin tähän ekan kerran Love 2.0 -kirjaa lukiessani ja teinkin sitä silloin muutaman kerran, mikä oli tosi ihanaa. Sitten, kuten asioille tuppaa käymään, niin se vaan jäi vähitellen pois rutiineista ja alkoi unohtua miksi se oli tuntunut tärkeältä. Törmäsin harjoitteeseen uudestaan Ideapakan Mindfulness työssä -pakkaa tutkiessani hieman yksinkertaistetummassa muodossa ja heräsi ajatus, että mitä jos tällä kertaa ei unohtaisikaan.

Kun 10-15 minuutiksi sulkee simät kesken hektisen työpäivän ja keskittyy lempeyteen itseään ja kaikkia muita kohtaan, niin asiat loksahtavat ihan eri perspektiiviin. Perusajatus on yksinkertainen eli lähdetään liikkeelle lempeydestä itseään kohtaan. Sitten voi pikkuhiljaa laajentaa lempeyttä ensin läheisiin ja lopulta kaikkiin ihmisiin. Jos yhden meditaatioharjoitteen voin mieleeni tallentaa pahan päivän varalle, niin olkoon se tämä.

Itselle:

”Olkoon niin että olen onnellinen, olkoon niin, että olen turvassa ja suojattu.”

Toisille:

”Olkoon niin, että olet onnellinen, olkoon niin että olet turvassa ja suojattu.”

(Lähde http://nirodha.fi/mettaharjoitus/)

P.S. Ideapakan version ohjeistuksen voi tsekata Mindfulness työssä -pakasta, en sitä tähän toki julkisesti postannut. Oma fiilis on se, että siellä esitelty mantra oli omalle ajattelulle helpommin lähestyttävä, kuin tämä minkä yllä esittelin. Kuitenkin koska haluan haastaa ajatteluani, niin aion nyt sitten opetella myös tuon omalle mielelle haastavamman version.

Kommentointi on suljettu.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑