Lion – The Weird and Magical Abracadabra Circus Show (Jyväskylän Kesä)

Marc Gassot johdattaa yleisönsä sirkuksen pimeälle ja makaaberille puolelle aurinkoisesti hymyillen. Sana ”sorry” solahtaa huulilta luontevasti jokaisen lipsahduksen jälkeen, eikä hymy hyydy kuin hetkeksi. Kaikki mikä voi epäonnistua epäonnistuu ja kunnolla. Karl Sinkkosen rytmikkään livemusiikin musiikin tukemana miimistä ja todellista maailmaa yhdistelevä sirkus avautuu kokonaiseksi pandoran lippaaksi, josta ulos hiipii pelottavia ja ilahduttavia asioita. Taivasta ja helvettiä, synkkyyttä ja vapauttavaa valoa. Tämä hulluttelevan absurdi pimeyden ytimeen poikkeava matka on täynnä ihmeitä ja iloakin. Se yksityiskohtainen mestarillisuus, miten fyysinen komiikka rakentuu on suorastaan maagista seurattavaa. Kaikki mitä tehdään, tehdään tarkasti ja kun liioitellaan, niin sitten ei ole mitään rajoja. Taidokas puvustus sekä pienet nerokkaat rekvisiitta valinnat tarjoilevat pohjan, jolle esityksen mielikuvituksellinen ja värikäs näkymätön maali maalataan. Näkymätön todellakin tulee näkyväksi ja käsin kosketeltavaksi. Tarinan leijona paljastuu sisäisiltä ulottuvuuksiltaan yllättävän laajaksi ja suuri sydämiseksi eläimeksi.

Kuitenkaan mikään mitä lavalla tapahtuu ei kuitenkaan ole läheskään niin pelottavaa, kuin se hetki, kun selkeästi epäonnistumaan pedatun tempun tekijä saapuu yleisöön etsimään uhr… avustajaa temppuunsa. Miimikkoa, jos jotain, on ihmisen syytä pelätä, sillä hän voi tehdä tilalle ihan mitä tahtoo. Luoda juuri ne asiat, jotka tahtoo näyttää ja ihmisen mielikuvitus täyttää loput pelottavalla tarkkuudella. Mielikuvissa on voimaa ja niitä riittää. Kauhistuttavan kaunis show, joka tarjoaa juuri sen mitä otsikko lupaa ja paljon enemmän.

Lion – The Weird and Magical Abracadabra Circus Show

Esiintyjät
Marc Gassot ja Karl Sinkkonen
Ohjaus
Sanna Silvennoinen
Musiikki
Karl Sinkkonen
Lavastus
Kati Mantere ja Juho Rahijärvi
Pukusuunnittelu
Kati Mantere
Valosuunnittelu
Juho Rahijärvi
Tuotanto
Circo Aereo, Suomen Kansallisteatteri, Tampereen Työväen Teatteri, Turun Kaupunginteatteri