Täydellinen lauantai (Turun kaupunginteatteri)

Komedia, Täydellinen lauantai, on keski-ikäisen ja hyvin toimeentulevan perheenisän oma odysseia, jossa yksinkertaisesta tulee nopeasti monimutkaista. Markus (Jaakko Saariluoma) on syvälle omaan napaansa kadonnut isä ja puoliso, jolle on sattunut suuri onnenpotku. Kirpparilta on löytynyt hänen kokoelmiinsa kauan kaipaama vinyylilevy, Neil Youartin Me, Myself & I. Nyt, ennen kuin hyvä ystävä saapuu kylään, olisi sopivasti aikaa kuunnella tämä uusi aarre.

Paitsi, että ei tietenkään ole hyvä hetki. Sillä juuri tänä lauantaina on vaimolla, Helenalla (Jenni Kokander), ehdottomasti asiaa, jota ei voi enää sydämellä kantaa. Niin ja pojastakin pitäisi puhua. Ei ole kaikki kunnossa Sebastianillakaan (Markus Ilkka Uolevi), joka bändinsä keikalla on sortunut arveluttaviin tekoihin ja taitaa muutenkin olla vähän suuntaa vailla.

Jos ei perheen pulmissa ole tarpeeksi, niin ovista lappaa kansallisuudeltaan arveluttavaa raksatyöntekijää, yli-innokasta naapuria sekä tietysti pari hyvää ystävää. Rauhaa ei vaan saa, vaikka kuinka kaipais. Jos ei joku poraa, niin sitten pitää keskustella syvällisesti asioista, joista Markus ei juuri nyt välitä tuon taivaallista, kun kauan himoitsemansa vinyyli polttelee käsissä.

Täydellinen lauantai on pikku hiljaa vauhtia keräävä komedia, jossa perheidyllin kulissit karisevat ja totuuden likasanko ryöpsähtää kasvoille. Mitä koomisimmalla mahdollisella tavalla ja hetkellä. Perusvarmaa ja viihdyttävää teatteria, jota on ilo seurata.

Kysymys kuuluu: Saako Markus levynsä kuunneltua vai meneekö täydellinen lauantai harakoille?

Täydellinen lauantai

Käsikirjoitus
Florian Zeller

Suomennos
Reita Lounatvuori

Ohjaus
Pentti Kotkaniemi

Lavastus
Peter Ahlqvist

Pukusuunnittelu
Anniina Kuula

Äänisuunnittelu
Jari Tengström

Valosuunnittelu
Mika Randell

Naamioinnin suunnittelu
Petriina Suomela

Rooleissa

Jaakko Saariluoma
Jenni Kokander
Tom Petäjä
Minna Hämäläinen
Markus Ilkka Uolevi
Kimmo Rasila
Mika Kujala

Jätä kommentti