Raivo (Saga Elgland Company / Jyväskylän Kesä)

Musiikki rikkoo hiljaisuuden. Sirkus on saapunut Ilokiveen tai kenties paikalle on tulossa jotain ihan muuta. Lava on tyhjä ja sen ääriviivoina punaiset valot. Liike on pakonomaista ja jatkuvaa. Työ täyttää tilaa yksi askar kerrallaan. Tyhjyyteen tuodaan kirjoja ja huonekaluja, ihmisiäkin. Pysähdys. Musiikki alkaa riipiä korvia ja liike jatkuu. Kielletty kylmyys ja muisto lapsuudesta. Tässä on kaikessa on jotain tuttua ja häiritsevää. Tila on saanut muotonsa, se on täysi ja silti on paikka vielä tyhjyydellekin. Se mikä toistuu, voimistuu. Se mikä repii, on täynnä selittämätöntä vihaa. Se mikä hellii ja kannattelee, ei irrota otettaan tai anna sinun pudota. Ilma tarjoaa näkymättömän tukiköyden ja laskee jalkasi pehmeästi pinnoille. Nostaa sinut korkealle, kun haluat lentää ja palauttaa pystyyn, kun kaadut. Kirjoissa on voimaa. Tarinalla on ääni. Hevonen keinuu. Jäätelö sulaa. Tanssi sulautuu osaksi tilaa ja musiikki on sen näkymätön moottori. Jokainen liike löytää paikkansa. Osa rikkoo painovoimaa vastaan, osa itseään. Miellyttävä ja ahdistava vuorottelevat. Pelottaa ja tuntuu turvalliselta, iloiseltakin. Sanat viiltävät syvältä ja jäävät kaikumaan. Kun kaikki on ohi, jäljellä on vain kesän valuva muisto iholla.

”En voi unohtaa sitä, mitä en voi muistaa.”

Saga Elgland Companyn Raivo on huiman hengästyttävä, raivokkaan repivä ja pehmeän kannatteleva liikkeen ja äänen yhdistelmä. Raivo on sulava vaniljajäätelö, kun tahdoit minttua. Se on Valittujen palojen lyhennelmä klassikkoteoksesta, kun kaipasit koko tarinaa. Raivo on parasta viileässä tilassa kuumana kesäpäivänä nautittuna.

Raivo

Saga Elgland (koreografia ja tanssi)

Visa Niemelä (koreografia ja tanssi)

Eeva Rohas (käsikirjoitus ja esiintyminen)

Jussi Tunkkari (äänisuunnittelu)

Marko Lahti (lavastus)

Antti Viitamäki (puheosuuksien äänitys)

Tuotanto: Saga Elgland Company