Ultra (Company Uusi Maailma)

Jätti sanattomaksi tämä veto.

Vähän on opinnoissa modernia tanssia tullut kokeiltua, mutta suurempaa ymmärrystä ei tanssiin liittyen ole. Esirippua aukeaa -tilaisuudessa näkemäni näytteen perusteella päätin kuitenkin hommata lipun Ultraan. Ja siis olihan se, mutta mitä se oli..?

Kokonaisuus ja sen yksittäiset osat olivat todella hämmentävällä tavalla äärettömän hienoja. Valaistus, musiikki ja liikkeet muovasivat katsojan eteen merkillisen maailman, jonka rauhaa pystyi häiritsemään vain yksi mies.

Alun vahvoista ja kohtalokkaista fiiliksista siirryttiin catwalkin kautta iloon ja futuristiseen outolandiaan. Jotenkin sitä oli koko ajan ihan fiiliksessä siitä mitä lavalla tapahtui. Hyvällä tavalla outoa ja kiinnostavaa taidetta.

Company Uusi Maailma – Ultra

10.3.2017 Jyväskylän Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä

Ohjaus ja suunnittelu Seija Hakkarainen

Musiikki Kimmo Kuokkala, Jukka Kaikkonen
Äänisuunnittelu Kimmo Kuokkala, Jukka Kaikkonen, Ari Lampinen
Valosuunnittelu Antti Helminen
Pukusuunnittelu Seija Hakkarainen ja Sari Nyman

Esiintyjät
Saga Elgland, Heidi Suur-Hamari, Niko Miettinen ja Visa Niemelä