Esityspäiväkirja (aamuesitys) Herkko ja kadonneen ajan arvoitus

Meillä on Herkon esityskaudella tasan yksi aamuesitys ja se on nyt esitetty. Oli tosi jännä kokemus. Ihan ihmeelliset energiat oli ilmassa, jos siis suotte, että niinhän hörhähtävästä asiasta puhuu, kuin energioista. Kaikilla oli samankaltaiset kokemukset. Ei väsytä tai mitään, mutta on vähän outo fiilis. ”Kuin toisesta todellisuudesta”. Replat menee ja kaikki tapahtuu, mutta jotenkin on vaan… no…. outo olo.

Voihan se olla ihan jo sekin, että nyt sateen uhan alla laitettiin katsomoon vain kaks riviä penkkejä, kun siellä normaalisti on kolme tai neljä riviä irtopenkkejä. Yleisö ei ollutkaan niin lähellä, kuin tavallisesti ja lavalla oli hämmentävän paljon tilaa. Jotenkin tosi kummallinen olo koko esityksen ajan.

Toisaalta myös sekin saattoi vaikuttaa, että nyt oli poikkeuksellisen paljon puiston muiden kävijöiden läpikävelyjä ja ihmeellisiä ilmaantumisia jonnekin lavan reunan portaikkoihin ja minne ikinä. Tuo on esityksiä ajatellen vähän haastava ympäristö, kun se on ihan kiinni viereisessä kahvilassa ja toisaalta siellä normaalisti saa puiston aukioloaikoina kulkea hyvinkin vapaasti eri tiloissa. Jotenkin villi homma kuitenkin, kun yhtäkkiä näyttelijän onkin väistettävä koiranulkoiluttajaa kesken esityksen.

Siinä oli jäänyt puomien laittaminen kulkuväylille puolitiehen. Sellaista sattuu. Eikä se nyt niin vakavaa ole monessakaan kohtaa. Parissa paikassa on nopeita siirtymiä, joten siinä toivois, ettei kukaan ole harhautunut näytelmän kulkujen kohdalle kesken esityksen. Siinä ei vaan ole aikaa väistellä ihmisiä, kun pitäis olla jo vaatteet niskassa ja uutena hahmona lavalla.

Milläänhän tuosta ei sinänsä ole merkitystä, koska yleisö viihtyi ja esitys rullasi. Itselle tämä jää muistiin – tähän mennessä – oudoimpana esityksenä. Se ei ole hyvä eikä huono asia, vaan se on asia. Jotain outoa energiaa oli ilmassa.

Ehkä se oli myös sään syytä. Nyt on vähän semmonen jännä hautova ilma. Sadettakin ropsahti sitten toisella puoliajalla niskaan, että saa nähdä, mihin tämä tästä vielä kehittyy. Periaatteessa meillä on toinenkin esitys tänään klo 15, mutta saa nähdä onko käytännössä, jos siis sataa luvatulla tavalla iltaan. Me esiintyjät ei olla sokerista, mutta jossain järkyttävässä kaatosateessa ei ole järkeä lähteä esittämään. Se ei ole enää yleisöllekään kivaa. Katsotaan.