Aatamin puvussa ja vähän Eevankin 14.06.2018 (Viikinsaaren kesäteatteri)

Tampereen luonnonkauniissa Viikinsaaressa oli ilo vierailla kesäteatterin parissa. Viikinsaaren kesäteatterin tämän kesäinen musiikkikomedia Aatamin puvussa ja vähän Eevankin on tyylipuhdasta kesäteatteria, mikä on siis varsin nautittavaa seurattavaa. Ollaan häpeilemättömän perinteisen suomalaisen hölmöilyn äärellä ja annetaan vanhalle tarinalle uusi, omanlaisensa olomuoto lavalla. Tarinahan on varsin perinteisellä tavalla pöhkö väärinkäsityksiin ja vääriin vaatteisiin pohjautuva hupailu. Vaatteet ovat joko vääriä, tilanteeseen todella sopivia tai sitten ne ovat vaan hukuksissa. Tarina on tuttu ja Mikko Alatalon musiikin säestyksellä tästä on saatu luotua todella nautittava pala teatterikesän leppoisaa tunnelmaa.

Hieman harhautuneen asemapäällikön Viirimäki (Jarkko Tiainen) aikataulullisen probleemin selvittäminen käynnistää tämän kesäisen sekoilun, jossa päästään sovittelemaan lopulta haarniskaakin prinssimme päälle. Tämän myötä vaatteettomaksi jäänyt Himanen (Kai Vaine) päätyy pääosaparin toisen (Anna Ackerman) osapuolen hurmaavaan seuraan ja sänkyyn saakka lämmittelemään. Kuten asiaan kuuluu, on luvassa myös hieman humoristisesti asemoitua naisvoimisteluakin. Kai Vaineen hahmossa on todella ilahduttavaa pientä humoristista pilkettä silmäkulmassa, jota on aina ilo seurata. Täytyy sanoa, että nyt oli kyllä aivan ihanan hempeitä katseita pääosaparin välillä, että paatuneen romantikon sydän ihan sulaa. Kaisa Helan ja Eppu Salmisen hahmot tuovat tähän pieneen romanttiseen seikkailuun mukanaan todella mukavaa koomista tasapainoa. Lempi leiskuu Suomen suvessa joillekin ja joillekin ehkä vähän vähemmän toiveista huolimatta.

”Sanoi horoskooppimerkkinsä olevan onnellinen onkimato.” -Himanen

Näin ensi-illan kunniaksi päästiin myös kuulemaan Mikko Alatalon itsensä laulavan esityksen jälkeen, mikä oli oikein kiva pieni lisä. Oli oikein mainio ilta kesäteatterin parissa. Loppukaneettina sanottakoon, että leipää ei ihan hetkeen ole tehnyt mieli 😀

Aatamin puvussa ja vähän Eevankin

Käsikirjoitus Agapetuksen romaanin pohjalta ja ohjaus
Hanno Eskola
Musiikki Mikko Alatalo
Lavastus Markku Mäkiranta
Puvustus Tiina Helin
Kapellimestari Antti Paranko

Lavalla

Eppu Salminen, Kai Vaine, Kaisa Hela, Jarkko Tiainen, Anna Ackerman, Antti Paranko, Aleksi Aromaa, Jussi Liimatainen ja Lauri Malin