Harkkapäiväkirja – osa 8 ”Lakanaton läpimeno” (Herkko ja kadonneen ajan arvoitus -näytelmä)

Mitä ikinä tänään olikaan ilmassa, niin se kyllä vaikutti koko porukkaan. Oli levottomin ja hajamielisin läpimeno tähän mennessä. Nekin kohdat, mitkä ovat aikasemmin mennyt, kuin vettä vaan, niin nyt ei mennyt. Unohtu repliikit, tuli putoiltua hahmosta ja ihan vaan repeiltyä, joissain kohdissa. Osin asemoinnitkit meni, ainakin itselläni, ihan miten sattuu.

Se on myönnettävä, että kokonaisuutta läpikäydessä sen tosiaankin huomaa, kun yksi hahmo puuttuu. Kyllä se oli toki etukäteen jo tiedossa, että vedetään kokonaisuus läpi ilman lakanaa, joka on periaatteessa mykkähahmo. Haasteita aiheutti jo alussa se, kun aika monta iskua on sidottu kyseisen hahmon touhuamiseen.

Ei se toki omia säätämisiä millään tasolla selittänyt. Ihan omaan piikkiin menee.

Ehkä yhtä lukuunottamatta, koska ajoitus tanttojen ekaan kohtaukseen saapumiseen on melko mahdoton säätää oikeasti kohdilleen ilman kyseistä hahmoa. Siinä kohtauksessa hahmoa puetaan ja sen toiminnan kesto on olennainen sille, miten nopeasti tai hitaasti meidän pitää kävellä ollaksemme oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Näin ollen hahmon puuttuminen aiheutti vaikeuksia ajoituksessa, koska se iskuna toimiva repliikki tulikin aikaisemmin, kun osa fyysisestä tekemisestä jäi pois.

Siitä en ole kuitenkaan huolissaan. Se isku asettuu kohdilleen, kunhan se saadaan harjoiteltua kaikilla hahmoilla ja koko toimintasarajalla. Samoin toisen puoliajan saapuminen jäi itseltä myöhäiseksi, koska en muista sitä iskua dialogista, koska se repliikki tulee huudettuna ikkunasta, eikä puhetta kuule kunnolla sisälle. Siinä on visuaalinen isku, joka tulee siis lakanalta, joten sekin kyllä aiemmissa treeneissä on toiminut ihan hyvin. Nyt se ymmärrettävistä syistä ei sitten ollutkaan niin terävä.

Myönnän silti, että kyllä mä ainakin myös ihan rehellisesti unohdin repliikkejä, vielä aiempia kertoja enemmän. Kertaus tekis hyvää. Niin, ja turhan häsläämisen pois jättäminen, kun ei ihan muista repliikkiä tai on vähän epäselvää, missä kohtaa lavalla pitäis olla.

Itsellä hämäs vielä hieman, etenkin toisella puoliajalla, hitusen muutetut asemoinnit. Alussa tehtiin suuri osa jutuista katsomon tasolla ja nyt niitä on nostettu lavan puolella. Sitetn siinä rupeaa miettimään ihan liikaa, pitikö nyt olla lavalla vai sen edustalla. Kun keskittyy paikan miettimiseen, niin onkin jo repliikki tai reagointi myöhässä. Mutta tämä on asia, joka helpottaa sitten, kun ne muutetut paikat asettuvat eri kohtauksissa lihasmuistin puolelle, jolloin niitä ei tarvitse sen kummemmin lavalla miettiä.

No se oli sellainen läpimeno se. Seuraavassa taas vähän skarpimmin.