506 ikkunaa 10.7.2019 (Viikinsaaren kesäteatteri)

Miljoonasateen hiteillä höystetty romanttinen hupailu 506 ikkunaa täyttää Viikinsaaren kesäteatterin menevällä musiikilla ja hyvällä mielellä. Kolme potentiaalista pariskuntaa, joissa oikein mikään ei pääse etenemään syystä tai toisesta. Ujoudestaan kärsivä än insinöörin (Janne Kallioniemi) edesottamuksia on todella ihastuttavan vaivaannuttavaa seurata. Askel johtaa parturin (Birgitta Putkonen) penkkiin päivittäin, ei vaan saa sanottua, että jotain muutakin saattaisi mielessä olla kuin hiustenleikkuu. Sen tosin on tainnut aika moni jo arvatakin. Samanlaista, mutta lievempää, ujostelua on myös tarinan nuoressa parissa (Saska Pulkkinen ja Sanni Haahdenmaa). Miten sille toiselle saisi sanottua, että se on tosi ihana, kun se on siinä vieressä niin ihana, ettei oikein uskalla edes hengittää. Kolmas hieman iällisesti, ei välttämättä käytökseltään, kypsempi pariskunta (Krista Putkonen-Örn ja Jarkko Tiainen) taas on jumiutunut omaan limboonsa, jossa rakkauden tunnustukset ovat tyystin kiellettyjä. Tätä soppaa hämmennellään laulujen ja huumorin keinoin, kunnes jokaiselle löytyy rakkautta tarpeensa mukaan.

Kaiken tämän romantiikan ohella tarinassa taivaltaan taittaa myös Anselmi (Heikki Hela), jonka tarinoissa on ehkä vähän värikynääkin käytetty. Isoveli Anselmi ja pikkuveli Tarmo ovat isänsä perintöä jakaessaan ison kysymyksen äärellä: Mikä osa perinnöstä kuuluu kenellekin? Jotta ikkunat eivät unohtuisi, kun ne esityksen nimessäkin mainitaan, päädytään lavalla myös opettelemaan koreografioidun ikkunanpesun alkeet. Vaan eikö tätäkin puuduttavan yksitoikkoista työtä voisi automatisoida ja ulkoistaa koneille?

506 ikkunaa on leikkimielinen ja hilpeän haikea tarina rakkaudesta, luottamuksesta, elämän haasteista ja vähän mehiläisten hoidostakin. Esityksen jälkeen jää vain yksi kysymys, joka kaipaisi syvempää vastausta: mitä keppihevostelutekniikka oikeasti kertoo ihmisestä?

506 ikkunaa

Käsikirjoitus Heikki Salo
Ohjaus Olka Horila
Musiikki Miljoonasade
Kapellimestari Antti Paranko
Koreografi Markku Nenonen
Lavastus Markku Mäkiranta
Puvustus Erja Mikkola

Rooleissa

Heikki Hela/Sami Hintsanen, Saska Pulkkinen, Sanni Haahdenmaa, Janne Kallioniemi, Birgitta Putkonen, Jarkko Tiainen, Krista Putkonen-Örn ja Aleksi Aromaa

Bändi

Antti Paranko, Aleksi Aromaa, Jussi Liimatainen/Tuomas Hautala ja Lauri Malin