Draamaopettajuutta etsimässä (Draaman aineopinnot)

Koska uskon vakaasti tiedon ja ajatusten jakamiseen, niin jaan myös draamakasvatuksen aineopintojen portfolioseminaarissa pitämäni esityksen diat. Niillä on ajatuksia, jotka on poimittu suoraan oppimisportfoliostani, johon kaikki näihin opintoihin liittyvät ajatukset on tiivistetysti esitetty eli lainaan itse itseäni. Tässä on vain esityksen runko ja puhe tuli näiden lainausten ulkopuolelta. Puheeni liittyi dialla mainittuun otsikkoon, ei välttämättä suoraan siihen, mitä tekstissä lukee. Samoja teemoja toki sivusin ja koska toistan itseäni usein, niin sitä varmasti tein myös esityksessä. En aidosti muista, koska keskityin vaan kertomaan asioista ihmisille, joiden kanssa pari vuotta oli yhdessä draamailtu. Fokus oli siinä hetkessä, sanat olivat tärkeitä saada sanotuksi, mutta ne eivät se pääasia. Pääasia oli läsnäolo ja yhteisen tarinan päättäminen. Sen tein siis näiden diojen avulla.

 

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Tämä on vain yksi tapa tehdä tämä esitys ja moni muu teki sen ihan eri tavalla. Joku kertoi suorasanaisesti omaa tarinaansa, toisella oli harjoitteita sekä rekvisiittaa toteuttamastaan projektista ja kolmannella esitys, johon kuului katkelma teatteriproduktiosta, johon projektinsa toteutti. Se esitys voi olla mitä vaan, jos tekee mieli tanssia, niin tanssi. Jos tahdot puhua, niin puhu. Tyyli on vapaa ja voi valita sen, mikä itselle sopii tai kokeilla sellaista, mitä on aina halunnut kokeilla. Se on jokaisen oman opintotaipaleen päätösesitys, jonka jälkeen sitten voikin alkaa ihan uusi polku. Tässä kohtaa loppuu virallinen opinto-ohjelma ja sitten voi alkaa ohjaamaan / opettamaan tai kouluttautua lisää tai vaan ottaa muutoin tästä parista vuodesta omaan käyttöönsä kaiken sen, minkä voi ja haluaa. Kuitenkin, koska en halua jättää muille sitä ”en tiiä yhtään mitä voisin tehdä” fiilistä, mikä täydestä säännöttömyydestä seuraa, niin jaoin sen, mitä itse tein.

Mukavaa viikonloppua, draamaillaan kun tavataan!