Teatterin joulu

Joulun aikaan myös teattereihin laskeutuu rauha ainakin hetkeksi. Tänä jouluna onkin sitten tullut vierailtua teatterin joulunalus tunnelmissa oikein tuplasti. Ensin vierailin Lahden Kaupunginteatterissa heidän pikkujoulujensa aikaan, mikä oli oikein mukava yllätys, kun harvemmin tulee Lahdessa liikuttua. Niinpä esityksen jälkeen jäinkin kuulostelemaan teatterin tunnelmia. Viime viikolla oli vuorossa Jyväskylän Kaupunginteatterin Jouluspesiaali, johon sitten menin ihan tarkoituksella. Tapahtuma oli kokoelma erilaisia perinteisiä ja uudempia jouluaiheisia esityksiä, laulua unohtamatta. Vierailipa tapahtumassa itse joulupukkikin.

Täytyy myöntää, että siitä on aikaa, kun olen viimeksi tiernapojat nähnyt kokonaisuudessaan. Joitain lauluja olen silloin tällöin kuullut, mutta kokonaisen esityksen olen nähnyt viimeksi ala-asteen joulujuhlissa. Silloin osasin sen sanasta sanaan ulkoa, mutta vuodet ovat kyllä hävittäneet osan loppupuoliskon lauluista kokonaan mielestä. Siis mikäli niitä nyt kaikkia edes koululaisversiossa laulettiin, en ole ihan varma. Oikein mielellään tätä katsoi ja kuunteli. Varsinkin Jouni Innilän laulu sykähdyttää aina.

Ei valitettavasti Eskolle tainnut löytyä vieläkään morsianta, mutta sentään tonttutyttöjä muutama lavalla kävi pyörähtämässä. Huumorilla ja upeilla muuvseilla päästään aina pitkälle. Nauhapojat sen sijaan unohtivat tukea kaveria kuusimetsällä, mutta onneksi edes kantoapua löytyi. Nauhapoikien kanssa tietysti myös upea solisti ja pianisti, joiden valmistautumista ei hymyilemättä voinut seurata.