Turvamies ennakko-striimi 15.4.2021 (Helsingin Kaupunginteatteri / Karanteeniteatteri)

Turvamiehen tarina alkaa tilanteessa, jossa varakkaan Granqvistin-teollisuussuvun isän henkeä on uhattu. Tämän vuoski hän palkkaa turvamiehet myös, jo keski-iän ylittäneiden, lastensa suojaksi. Perheen löysäpöksyinen vesa, Antti Granqvist (Martti Suosalo), jonka ainoa toive viikonlopulle on päästä bileisiin ihanan Kaijan seurassa, ei erityisemmin innostu isänsä yllättäen heränneestä suojelunhalusta. Ei varsinkaan, kun hän saa suojakseen virkaintoisen ja järkähtämättömän turvamiehen, Mirka Ahosen (Katja Küttner), joka asettuu kapulaksi hänen suunnitelmiensa rattaisiin. Vaikka järjestely ei varsinaisesti kumpaakaan ilahduta, Mirka luonnollisesti oman alansa rautaisena ammattilaisena koettaa suhtautua asiallisesti asiakkaaseen, jota oma turvallisuus ei tunnu huolettavan tilanteen edellyttämällä tavalla. Antti sen sijaan ei ole niin valmis tyytymään osaansa. Voiko ikänsä vapaasti ja valvomatta kulkenut Antti tottua tällaiseen vapaudenriistoon vai ohittaako hänen tarpeensa päästä juhlimaan itsesuojeluvaiston ja Mirkan ohjeet kokonaan?

Emmä enää halua leikkiä sun kanssa!

Mirka

Vauhdikkaan sanailun tahdittama, yhden huoneen ja kahden näyttelijän, kepeä komedia marsittaa lavalle kaksi hyvin erilaista tyyppiä, joiden on pitäisi oppia toimimaan yhdessä, tai ainakin sietämään toistensa seuraa, koko viikonlopun ajan. Yleisön tehtäväksi jääkin seurata: täydentävätkö vastakohdat toisiaan vai päätyykö kaikki täystuhoon? Martti Suosalon esittämän puolivelton Antin velmuilua, heikkoa läppää ja kaikenlaista löysää luikertelua seuratessa olisi helppo sääliä Katja Küttnerin esittämää Mirkaa, jollei tämä osaisi pitää puoliaan. Mirka kuitenkin kykenee antamaan samalla mitalla takaisin ja kääntämään Antin käyttämät kepulikonstit häntä itseään vastaan.

Älä nyt ole tommonen, tässä on joutunut nöyrtymään itse kukin!

Antti

Turvamies on syksyllä 2021, Helsingin Kaupunginteatterissa, ensi-iltansa saava Pasi Lampelan uutuuskomedia, joka nähtiin poikkeuksellisesti ensimmäisen kerran jo huhtikuussa Karanteeniteatterin ennakko-striimauksena. Neljättä seinää rikkova, alusta loppukiitoksiin saakka roolissa vedetty, humoristinen tarina kertoo kahdesta toisiinsa tahtomattaan sekoittuvasta elämästä. Tarinan edetessä toisiinsa paremmin tutustuvien hahmojen tietoon tulee paljon sellaista, mitä kumpikaan tuskin on kertonut kenellekään muulle ihmiselle. Mutta mitä tapahtuu, jos epähuomiossa tuleekin paljastaneeksi toiselle itsestään jotain sellaista, millä voisi paljastuessaan olla katastrofaaliset seuraukset? Osoittautuuko toinen luottamuksen arvoiseksi vai käyttääkö hän saamaansa arkaluontoista tietoa hyväkseen, jos voi siten saada sen, mitä itse haluaa?

Turvamies

Rooleissa:
Martti Suosalo ja Katja Küttner

Ohjaus ja käsikirjoitus:
Pasi Lampela

Dramaturgi:
Ari-Pekka Lahti

Lavastus:
Max Wikström

Puvut:
Työryhmä

Valosuunnittelu:
Max Wikström ja Paavo Kykkänen

Äänisuunnittelu:
Jaakko Virmavirta

Koreografia:
Jukka Haapalainen ja Sirpa Suutari-Jääskö