Täydellinen lauantai (Helsingin Kaupunginteatteri)

Eräänä yllättävän miellyttävänä lauantaina Markus (Pekka Strang) saapuu kotiinsa mukanaan aarre: Neil Youartin Me, Myself & I -jazzlevy, jota hän on etsinyt vuosikausia. Kaikeksi onneksi hänellä on vielä reilusti aikaa kuunnella levy ennen kuin paras ystävä (Matti Rasila) tulee käymään. Tästähän taitaakin olla tulossa todella rentouttava aamupäivä. Rauhallinen lauantai hyvän jazzin parissa jää kuitenkin vain haaveeksi, kun Täydellisen lauantain kulissit alkavat kaatua Markuksen ympärillä ja tilanteet mutkistua. Ovista lappaa uusia haasteita ja ongelmallisia tilanteita, jotka kaikki pitäisi tietenkin ratkaista juuri nyt, vaikka kaiken piti olla kunnossa. Vaimolla (Vuokko Hovatta) on tärkeää asiaa, joka on vain pakko juuri nyt saada pois sydämeltä, vaikka mikä olisi. Omaa poikaa (Arttu Kapulainen) ei muuten vain isän LP:t tai isänsäkään pahemmin kiinnosta, eikä kai oikein mikään muukaan.

Ihan kuin omassa perheessä ei olisi tarpeeksi häiriötä yhdelle päivää, on asunnossa tietysti käynnissä myös pieni remontti. Työhuonetta maalaamaan palkattu kaveri (Jouko Klemettilä) ei ehkä ole ihan tehtäviensä tasalla, vaan porailee reikiä hieman vääriin paikkoihin. Jotta tilanne ei sentään liian helpoksi kävisi saapuu Markuksen tasapainoa saapuu järkyttämään myös tungetteleva naapuri (Sixten Lundberg), jonka kanssa juttu luistaa jatkuvasti väärille raitelle. Onpahan vielä vaimon parhaalla ystävällä Elsalla (Vappu Nalbantoglu) oma lusikkansa tähän soppaa sotkettavaksi.

Katastrofaaliseksi aamupäiväksi kääntyvä Täydellinen lauantai on tyylipuhdas farssi, josta ei nauramatta ulos selviä. Ihan jo Pekka Strangin esittämän päähenkilön reaktioista ympäröivän maailman meteliin ja yllättävään avoimuuden tarpeeseen riittää iloa pitkäksi aikaa. Kaikki, mikä voi mennä pieleen, ja moni asia minkä ei kuvittelisi voivan mennä pieleen, menee taatusti pieleen tänä lauantaina.

Täydellinen lauantai

Une heure de tranquillité by Florian Zeller
Inspired by ”Otherwise engaged” by Simon Gray

Suomennos Arttu Kapulainen ja Reita Lounatvuori
Ohjaus Jaakko Saariluoma
Lavastus Antti Mattila
Pukusuunnittelu Maria Rosenqvist
Valosuunnittelu Paavo Kykkänen
Äänisuunnittelu Antero Mansikka
Dramaturgi Sanna Niemeläinen

Tekijät
Pekka Strang
Vuokko Hovatta
Jouko Klemettilä
Sixten Lundberg
Vappu Nalbantoglu
Matti Rasila
Arttu Kapulainen