Olen puu

Mikä tässä on niin vaikeaa? Ihan oikeasti en vaan tajua miksi olen puu -improharjoitus on minulle aivan käsittämättömän vaikea. Siis miksi en pysty tähän? Tämä oli ehkä tuhannes kerta, kun törmään tähän harjoitteeseen ja edelleen se on ihan samalla tavalla hankala. Miksi???

Okei rauhotutaanpa hieman. Siis olen puu -harjoitteessa yksi menee ringin keskelle (tai lavalle) ja sanoo olevansa vaikka puu ja ottaa sopivan asennon. Sitten kaksi muuta liittyy tähän kuvaan. Siis jotenkin en vain oikein ikinä löydä tähän oikeaa rytmiä tai röyhkeyttä mennä keskelle. Oikeammin sanottuna siis osallistun aina todella vähän tähän harjoitteeseen. Olen huomannut tämän kerta toisensa jälkeen ja nyt alkaa riittää. Tällä viikollakin kahdessa eri yhteydessä tuli tehtyä sama havainto.

Ihan oikeasti tämä ei nyt voi mennä näin. Eihän tässä ole mitään järkeä, että junnaan paikoillani tämän harjoitteen kanssa. Okei voin hyväksyä vuorottelun ja sen, että minun ei tarvitse välttämättä mennä monta kertaa mukaan tuohon harjoitteeseen. Ymmärrän myös sen, että pystyn aivan hyvin tähän harjoitteeseen. Ei se ole keksimisestä koskaan kiinni, koska kyllä minä (kuten kaikki muutkin) osaan keksiä mitä tarjota. Idea voi tulla vasta liikkeen jälkeenkin ja kun on jo ottanut askeleen kohti kuvaa. Ei se ole ongelma.

Ongelma taitaa olla vaan röyhkeyden ja itsestä huolehtimisen puute. Minä eka -asennetta ei vaan luonnostaan tule. Siinä on sitten yks projekti tälle talvelle. Ei aina tarvii kiilata, mutta kyllä välillä pitäisi pystyä olemaan positiivisesti röyhkeä. Ottaa oma tila ja harjoitella riittävästi sen sijaan, että aina koettaisi olla oksettavan reilu muita kohtaan.

Eli tämän kuminauhan toinen ääripää olisi tarkoitus nyt löytää. Osaan jo antaa tilaa, joten nyt on viimein aika oppia myös ottamaan sitä itselleni välillä. En nyt hyväksy sitä että jäisin loppuiäkseni jumiin tähän moodiin, vaan kehittyminen on mahdollista. Se saattaa olla pirun epämukavaa, mutta mä kestän sen. Koska lopulta se ei enää ole epämukavaa ja sitten voikin ruveta reenaan jotain muuta.