Tärähtänyt (Teatteri Kantti)

Jyväskylän Harrastajateatterikesän viimeinen esitys oli Teatteri Kantin monologi Tärähtänyt. Yhden miehen tarinaa käydään läpi kouluajoista sotaan ja kotiin paluuseen. Välillä solahdellaan hahmosta toiseen nopeasti ja sitten taas viipyillään yhdessä hahmossa pidempään. Kaikki hahmot rakentavat päähenkilön Veikon tarinaa ja sitä historiallista maisemaa, jossa eletään.

Päähenkilön matkassa koetaan elämän ilot ja surut sekä tutkitaan sodan aikaisten kokemusten jättämiä arpia. Ne iloiset hetket ovat todella nautittavia ja tekevät synkemmistä hetkistä vieläkin surullisempia.

Itseäni eniten lavalla piipahtaneista hahmoista ilahdutti Veikon opettaja. Kaikessa perinteisessä opettajan paatoksessaan hän oli aivan mainio tyyppi. Hellaan nuoret miehet olivat selkeästi tehneet vaikutuksen. Pidin kovasti myös hänen viimeisestä kohtauksestaan, siinä oli jotain todella koskettavaa.

Aivan kamalan kaunis lopetus tälle viikonlopun mittaiselle matkalle harrastajateatterin pariin.

Tärähtänyt

Teatteri Kantti

Ohjaus ja käsikirjoitus: Matti Kivinen