Tiedon lähteillä

En tiedä onko se kesä vai mikä, mutta olen nyt ollut pidempään oudon motivoituneessa tilassa. Olen talvivarastoa keräävän kurren lailla etsinyt ja tallentanut tietoa mieleeni. Haluan tietää enemmän ja mitä enemmän tiedän, sitä enemmän suuntia uusille tiedonhakuretkille löydän. Fokukseni tietoa etsiessä on ollut improssa (esittävä ja soveltava), mutta kaikki mahdolliset lähikäsitteet ja tieteet vetävät myös puoleensa. Tekisi vain mieli lukea, kirjoittaa ja tehdä kaikkea mitä näihin asioihin liittyy. Pyrin täydentämään itselleni kuvan siitä, mitä kaikkea improvisaatio parhaimmillaan on ja mitä se mielestäni voisi olla. Samat asiat on varmasti moneen kertaan läpikäyty, mutta oman ajatteluni vuoksi, minun on rakennettava itse polku, jota improajana tahtoisin kulkea.

Rajoitteeni käsittäen olen viime aikoina pyrkinyt löytämään sellaisia ideoita, joita tällainen introvertti orpo piru voisi kesällä impron saralla toteuttaa. Olen huomannut, että on paljon sellaista mitä voi ja kannattaa treenata myös yksin. Tarkkojen määrittelyjen ja tarjousten tekeminen, omien impulssiensa hyväksyminen, sanalliset aloitukset, musiikki-impro, tyylilajit jne. sisältävät asioita, joiden kehittäminen hyödyttää myös toisten ihmisten kanssa improamista. Tuskin maltan odottaa seuraavaa improkurssia, että pääsee testailemaan näitä asioita vuorovaikutuksessa jonkun muunkin kuin oman luovuuden kanssa. Mieleni pursuaa toisiaan koskettavia ja toisensa sivuavia käsitteitä, hajoitteita ja kaikkea muuta, mitä haluaisin kokeilla ja kehittää.

P.S. Lisäilen harjoiteideoita sattumanvaraisina inspiraation hetkinä myös tuonne harjoitteet-sivulle, jotta niitä on helpompi selailla.