Meisner-kurssi (2017) (tukkateatteri)

Silloin harvoin, kun Suomessa Meisner-kurssi järjestetään, niin voitte olla varmoja, että draamanörtti on kärppänä paikalla. Viime viikonloppuna tuli siis pyörähdettyä Tampereen puolella Tukkateatterin järjestämällä Meisner-kurssilla. Bongasin ilmoituksen Suomen Harrastajateatteriliiton koulutuskalenterista ja siitä lähtien sitten laskeskelinkin vain päiviä kurssin alkuun. Jännitti kuitenkin ihan järkyttävästi ja vielä Tampereelle päästyäni harkitsin vakavasti karkuun lähtemistä. Varsinkin, kun navigaattori ei meinannut millään osoittaa oikeaan paikkaan. Mutta kuten aina näissä teatterijutuissa on käynyt, aihetta paniikkiin ei ollut.

Tämä koulutus poikkesi aiemmasta Meisner-työpajasta, johon osallistuin Yhtä Draamaa -seminaarissa, siinä että harjoitteiden kirjo oli laajempi. Kahdeksan oppitunnin koulutukseen olikin käytännössä sisällytetty vuoden edes harjoitteita, joten siinä olikin sitten aika lailla sulateltavaa. Toistoharjoitteiden ohella tulikin sitten kokeiltua myös mm. independent activity -harjoitetta, josta olin aiemmin vain lukenut ja nähnyt nauhoitteita. Se oli varsin mielenkiintoinen haaste omaan tehtävään ja toiseen ihmiseen keskittymisen tasapainottelussa.

Tämä kurssi vahvisti yhä edelleen sitä näkemystäni, että tämä on se suunta johon omaa teatterillista ilmaisuani tahdon kehittää. Aito reagoiminen ja vuorovaikutus muiden ihmisten kanssa sekä läsnäolo ovat ne avainjutut, joihin olen ja tahdon yhä edelleen panostaa omassa harjoittelussani. Jospa ne näyttelemisen avaimet sitä kautta pikkuhiljaa löytyisivät.