Kuinka te kehtaatte?! 14.7.2023 (Tehdassaaren kesäteatteri)

Tehdassaaren kesäteatterissa nähtävä Kuinka te kehtaatte?! on luova puolitoistatuntinen näyteltyjen kohtausten, runouden ja komedian parissa. Useiden kirjoittajien teksteistä koostettu kokonaisuus tarjoilee, alapäähuumoria kaihtamattoman, kokoelman erilaisia sketsiviihteen ja stand up -komiikan parhaita paloja. Materiaalia on ammennettu mm. tekijöiden omasta päästä, Rowan Atkinsonin ja Richard Curtisin sketseistä sekä Antti Holman runokirjasta.

Parivaljakko Timo Lavikainen ja Pasi Karppi marssittavat lavalle sekalaisen seurakunnan hahmoja, joista jokaisella on oma sanansa sanottavana. Esitys kaihtaa turhia kulisseja ja rajanvetoja, paljastaen sekä lavan että takahuoneen tapahtumat. Siinä sanailun lomassa vaihtuvat hahmot pirusta pastoriin sekä – henkisen heräämisen äärellä olevista – huoltomiehistä opettajaan.

Esitys on rytmillisesti mukavan vaihteleva. Alun verkkaisempi ja suorastaan ylevä henki vaihtuu sujuvasti nopearytmiseen one liner -vitsien tykittelyyn. Sieltä sitten taas päästään pidemmällä johdannolla varustettuihin vitseihin sekä mimiikan äärelle.

Kuinka te kehtaatte?! on tekijöidensä näköinen viihdyttävän röyhkeä, hieman epätasainen, koominen sekametelisoppa, jonka parhaiden palojen äärellä viihtyisi pidemmänkin tovin.

Kuinka te kehtaatte?!

Käsikirjoitus
Richard Curtis, Rowan Atkinson, Gary Delaney, Stewart Francis, Antti Holma, Pasi Karppi

Rooleissa

Timo Lavikainen
Pasi Karppi

Jätä kommentti